Prodej chaty / chalupy (Prodáno)

Dubá

11 000 000 Kč
Kód nabídkyN62318
Dispozice domuatypický
Poloha objektuSamostatný
Druh objektuCihlová
Zastavěná plocha413 m2
Umístění objektuSamota
Užitná plocha285 m2
Stav objektuDobrý
Plocha pozemku/ů3928 m2
Typ domuPatrový
Počet podlaží2
Sklep42 m2
PENB: Náročnost budovyG - Mimořádně nehospodárná

Popis

Chalupa s nevídanou atmosférou. Soccer Reality Vám exkluzivně nabízí na prodej pohádkovou chalupu a roubenou stodolu, kterou doplňuje rozlehlý pozemek s množstvím zeleně.

Původní usedlost byla postavena v roce 1754, hlavní budova – chalupa v roce 1928. Oba letopočty najdete na fasádě hlavní budovy. Historická a zároveň nevšední atmosféra na vás bude dýchat při každém kroku. Během let se nijak výrazně nezasahovalo do stavu budov. Majitelka vše pečlivě udržovala a dokázala tak zachovat výjimečný ráz celého objektu a genius loci – ducha místa.

Celý objekt je kompaktní, tvoří jeden celek. Vstup do hlavní budovy je z venkovního prostoru do velké předsíně se schody. Dále cesta pokračuje do předsklepí a sklepního prostoru, koupelny s toaletou, kuchyňského a obytného prostoru s kachlovou pecí. Tento prostor je propojen s další místností. Po schodech se dostanete do druhého podlaží, kde vás přivítá velká předsíň, pokoj a velký salón. Cesta dále vede do haly, ze které se dostanete do dvou dalších pokojů. Z horní předsíně je dále přístup na pavlač, která spojuje hlavní budou se starou zástavbou. Hlavní budova nabídne i velký podstřešní prostor. Stará budova je nyní používána ke skladování věcí.

Předmětem prodeje jsou pozemky: zastavěná plocha a nádvoří 1040 m2, zahrada 2410 m2, trvalý travní porost 237 m2, zahrada 76 m2 a ostatní plocha 165 m2.

Na pozemku se dále nachází kůlna, stodola a přes 260 let unikátní stará lípa. Chalupa je postavena na vrcholku kopce, kde pohled do všudypřítomné přírody dodává místu na výjimečnosti. Atmosféru celého místa doplňují dekorace a vybavení, o které se bývalá majitelka, paní Eva Pilarová, pečlivě starala. Tyto věci jsou součástí nabídky. Celkově se jedná o jedinečnou nemovitost, na kterou nenarazíte každý den.

V bezprostředním okolí se nenachází standardní občanská vybavenost. Chalupa je umístěna na místě, které nabízí ticho, klid a souznění s přírodou. V případě potřeby najdete obchody, poštu a jiné v obci Dubá, která je vzdálená 10 minut jízdy autem.
Prodávající si vyhrazuje právo vybrat kupujícího na základě jím zvolených kritérií.

Lokalita

Dubá